Kako upravljati viljuškarom

Kako bezbedno upravljati viljuškarom?

Kako upravljati viljuškarom, a da pritom posao obavite bezbedno i sigurno – nije uvek jednostavno. Ipak, pomoću nekoliko trikova i malo veštine, veoma jednostavno možete da izvršite utovar teškog tereta ili presložiti magacin.

Dobro uređen i pregledno organizovan magacin je veoma važan i značajan za poslovanje. U neorganizovanim prostorima veoma lako može da se zagubi roba, ali i da se ošteti. Manjak nikome ne odgovara, a naročito ukoliko ste eventualnu štetu mogli da izbegnete preciznim slaganjem robe. Stoga, iznajmite viljuškar na vreme i organizujte prostor tako da bude funkcionalan i pregledan.

Bezbednost je, ipak, na prvom mestu. Ukoliko želite samostalno da sredite prostor, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stvari prilikom upravljanja viljuškarom.

Neki od saveta mogu da vam se učine banalnim, ali na njih se lako zaboravi tokom rada. Upravljanje novim viljuškarima sa najnovijim bezbednosnim funkcijama povećavaju nivo sigurnosti. Blokade sigurnosnih pojaseva, blokiranje preopterećenja i kontrola brzine korisni su kako za one koji upravljaju viljuškarom, tako i za one koji se nalaze u njegovoj blizini. Ujedno, roba će ostati neoštećena.

Kako upravljati viljuškarom – Bezbednosne mere

Najpre, osoba koja upravlja viljuškarom mora da bude kvalifikovana za taj posao. Dakle, neophodna je prethodna obuka kako bi se bezbedno i sigurno upravljalo ovom mašinom. Takođe, neophodno je nositi zaštitno odelo. Radna odeća sastoji se od kacige, zaštitnih cipela i jakne koju je lako uočiti.

Pre upotrebe viljuškara, obavezno proverite kompletnu opremu. Prekontrolište ispravnost kočnica, komande kojima se upravlja, gume i uređaje upozorenja. Neispravan viljuškar se ne sme koristiti.

Iz sigurnosnih razloga, pre pokretanja viljuškara, viljuškarista treba da proveri da li su mu sve komande nadohvat ruke, kao i da li su položaj sedišta i ogledala prilagođeni potrebama osobe koja rukuje mašinom.

Tokom upravljanja obratite pažnju na to šta se sve nalazi oko vas. Pridržavajte se znakova, a vodite i računa o maksimalnom opterećenju. Imajte u vidu i visinu tereta. Takođe, važno je i da držite odgovarajuću distancu od opasnih mesta.

Kako upravljati viljuškarom

Nikada nemojte da prekoračite dozvoljenu brzinu kretanja. Bilo kakve promene pravca ili zaustavljanje, vršite uz maksimalnu opreznost. Ujedno, izbegavajte neravnine i vožnju po klizavom putu. Postarajte se za to da uvek imate dovoljno prostora da se zaustavite.

Kako upravljati viljuškarom – Sigurnost na prvom mestu

Uvek, pre upravljanja, proverite da li je teret stabilan. To je od velike važnosti kako bi viljuškar bio uravnotežen. Nemojte upravljati viljuškarom ako teret nije stabilan. Robu složite na paletu tako da ne klizi ni u jednom pravcu. Koristite užad ukoliko je potrebno.

Takođe, teret treba da bude ravnomerno raspoređen. Nemojte da podižete viljuške ukoliko nisu u potpunost pod istim teretom. Nemojte koristiti oštećene palete.

Kako upravljati viljuškarom, a da beubednost bude na najvišem nivou? Vidljivost i preglednost prostora je ključna tokom upravljanja i u svakom momentu morate imati jasnu sliku prostora na kom se nalazite.

Ukoliko se zaustavljate, obavezno koristite parkirnu kočnicu, pa makar i ukoliko stojite na ravnom. Imajte na umu da je bezbednost uvek primarna i na prvom mestu.

Iznajmljivanje viljuškara Beograd

Viljuškari su veoma korisne radne mašine koje se koriste da pomeranje teškog tereta. Mogu da se koriste kako za utovar ili istovar robe u kamion, brodski kontejner i slično, tako i za preslaganje robe u magacinu.

Kako upravljati viljuškarom

Kompanija BeoControl Logistic već dugi niz godina vrši iznajmljivanje viljuškara za sve namene. Ujedno, kod nas možete da zatražite i pomoć profesionalnog viljuškariste kako biste bili sigurni da će posao biti završen pouzdano i bezbedno. Garantujemo da će roba, prilikom upravljanja profesionalnog lica viljuškarom, biti neoštećena. Havarija gotovo da nije moguća.

Uvek smo dostupni i nudimo vam našu uslugu po najboljoj ceni.

Posedujemo veliki broj viljuškara, kao što su:

Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom premeštanja robe, stupite u kontakt sa nama i učinićemo sve što je u našoj moći da se viljuškar nađe na vašoj adresi što je pre moguće.

Related Posts

Leave A Reply