Terenski viljuškari su viljuškari specijalno dizajnirani za rad na otvorenom i pod raznim vremenskim uslovima i površinama, poput prašine, stena, trave, blata, snega itd… Terenski viljuškari pomeraju teret na otvorenom gde ostali tipovi viljuškara ne mogu da urade ništa. Terenski viljuškari imaju pogon na sva četiri točka što im omogućava dodatnu snagu na neravnom i nepristupačnom terenu.

Upravljanje i sistem upravljanja se po potrebi može promeniti da se upravljanje na dva točka prebaci na upravljanje na četiri točka po potrebi. Terenski viljuškari se mogu penjati na uspone pod uglom od 45 stepeni.

Terenski viljuškariNeki terenski viljuškari imaju odvojen hidraulični sistem za upravljanje od hidrauličnog sistema za dizanje tereta. Terenski viljuškari imaju kapacitet dizanja tereta u razmaku od 5 – 22 tone.

Potreban vam je viljuškar za teške uslove za prevoz teških tereta. Naši terenski viljuškari imaju širok spektar kapaciteta za dizanje.

Teren na otvorenom je često težak i neujednačen. Terenski viljuškari imaju gumu na naduvavanje, sa debelim gazom, kako bi pružili vuču za vožnju preko labavog ili neujednačenog terena. Takođe, postoji i dodatna opcija dvostrukih prednjih guma za dodatnu stabilnost. Ubrzanje i maksimalna brzina su važni za terenski viljuškar. Terenski viljuškari ubrzavaju i idu brže od drugih tipova viljuškara.